Kwaliteit in elk detail

Duurzaamheid voorop

Vakmanschap op maat

Adembenemende designs

Wicanders

Kurk

Kurk is een natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt uit de bast van de kurkeik, met unieke en onvergelijkbare kwaliteiten die nooit zijn geëvenaard of verbeterd door de mens. De celstructuur lijkt op een honingraat en werkt als een natuurlijke isolator van warmte en geluid. Tevens heeft het uitstekende schokabsorberende eigenschappen. Deze exclusieve eigenschappen van kurk maken het materiaal ideaal voor vloeren, omdat het een uitzonderlijk comfort biedt terwijl het een hernieuwbare en duurzame hulpbron is.

In de loop van de jaren heeft Wicanders vloer- en wandbekledingen ontwikkeld met exclusieve eigenschappen, dankzij haar innovatieve Corktechtechnologie.

Door middel van een uniek ontwikkelde structuur met meerdere lagen, waarbij de allernieuwste technologie gecombineerd wordt met de exclusieve natuurlijke eigenschappen van kurk, is een nog hogere standaard in vloermateriaal verkregen. Deze biedt de perfecte combinatie van schoonheid, comfort en duurzaamheid.

Cork

Corkcomfort-vloeren zijn uniek, omdat in deze vloeren drie kurklagen met verschillende doeleinden worden gecombineerd. De decoratieve uitstraling is verkregen door middel van het combineren van verschillende natuurlijke kurkvormen, om op die manier dunne lagen fineer te produceren vol authentieke personaliteit. Een tweede, dikkere laag kurk biedt uitmuntend comfort, geluidsreductie en warmte. De geïntegreerde onderlaag

van kurk versterkt de thermische en akoestische eigenschappen. Dit leidt in zijn geheel tot een stille woon- en werkomgeving en belangrijke energie- en kostenbesparingen.

Contact Now